رگولاتورهای ضریب قدرت مدل PRA

 
رگولاتورهای ضریب قدرت PRA، کنترل و تنظیم ضریب قدرت را به صورت تمام دیجیتال انجام می دهد، این کار باعث قرائت دقیق و قابل اطمینان ضریب قدرت بون تاثیر خطاهای ناشی از وجود قطعات نیمه هادی (هارمونیک) می شود. الگوریتم کنترل اختصاصی، به دستگاه اجازه می دهد که حتی در سیستم هایی که از هارمونیک بالا تشکیل شده اند، به درستی کارکنند.

به خاطر توانایی محاسبه وان راکتیو، با قطع و وصل پله های مختلف ضریب قدرت به خوبی تنظیم می شود.همچنین در صورت مساوی بودن پله ها، از تعداد قطع و وصل خازن ها کاسته و از آنها به شکل همگن استفاده می کند رگولاتور در صورت بروز هر نوع خطا یا غیر عادی بودن وضعیت، با پیغام هشدار مناسب، اپراتور را آگاه می سازد.

 

 

نصب ساده

 

 

 

 

نصب این  رگولاتور ولتاژ بسیار ساده بوده به نحوی که نمونه ولتاژ را از نوار تغذیه برداشته و فقط نیاز است که ترانس جریان (CT) روی فاز سوم (که به عنوان تغذیه استفاده نشده) نصب شود.

 

 

تنظیمات ساده

 

 

 

رگولاتور PRA برای اصلاح دقیق ضریب قدرت، نیاز به اطلاعاتی در مورد بانک خازن و شبکه دارد. اطلاعات در 5 مرحله و با کدهای P01 تاP05 به رگولاتور وارد می شوند. این اطلاعات عبارتند از :

 

 

- جریان اولیه CT (ترانس جریان)

- توان مبنا برای پله

- ولتاژ نامی خازنها

- زمان تخلیه هر خازن

- ضریب هر خازن به نسبت توان مبنا

 

 

توالی پله ها:

 

 

 

 

از مزایای اصلی این رگولاتور علاوه بر دقت بسیار بالا در اندازه گیری و نمایش ولتاژ، جریان و ضریب قدرت، می توان به تنوع توالی و ترتیب پله ها اشاره کرد.

در این رگولاتورها نیازی نیست که پله هاهمگی مضربی صحیح از پله اول بوده و به ترتیب از کوچک به بزرگ به دستگاه نصب شوند.

 تنها کافی است که توانی را به عنوان مبنا در نظر گرفته و تمام پله ها مضربی صحیح (بین 1تا 16) از این توان باشند.

 

 

 

 

 

 

 

 

رگولاتور ولتاژمتغیر

 

 

 

رگولاتور ولتاژ متغیر ولت با ای سی LM317T

 

 

 

 

ای سی های رگولاتور معمولا در ولتاژ های کمتر از ۵ ولت ساخته نمی شوند و طراحان و علاقه مندان الکترونیک در مداراتی که نیاز به ولتاژ دلخواهی مثلا ۸ یا ۳ ولت رگوله شده می باشد ، با اشکا ل مواجه می شوند.

 

در این مدار رگو لاتور ۳ ولت را به وسیله ای سی LM 317T ساخته شده است که در واقع این ای سی یک رگولاتور ۱٫۲۵ تا ۳۷ ولت می باشد که مقدار ولتاژ خروجی ان از رابطه

 

 

VOUT=1.25 ( 1 + RI/R2 )

 

 

بدست می اید .با انتخاب R2 به مقدار ۲۲۰ اهم ، برای داشتن خروجی ۳ ولت مقدار R1 باید ۳۰۸ اهم باشد و چون چنین مقا ومتی استاندارد نمی باشد و ضمنا مقدار R2 نیز دقیق نیست ، بنابر این از یک پتانسیومتر ۴۷۰ اهم یا ۵۰۰ اهم به جای R1 استفاده شده و با

 

 

 

اتصال یک ولتمتر دقیق به خروجی مدار و تنظیم دقیق R1 می توان خروجی ۳ ولت را به صورت کاملا دقیق بدست اورد. از همین فرمول می توان استفاده کرد و مقادیر دیگر خروجی ( مانند خروجی ۱٫۵ ولت ) را نیز بدست اورد.

 

 

 

دیود های D1 , D2 که از نوع IN4001 یا مشابه هستند ، برای حفاظت ای سی بکاربرده شده اند و در صورت عدم ضرورت می توان ان ها را حذف کرد. اگر هنگام کار مدار ای سی گرم شد می توانید از هیت سینگ مناسب استفاده کنید.

 

 

 

ولتاژ ورودی مدار ۶ تا ۱۲ ولت DC می باشد.