سیستم های تصفیه آب

منابع آب آشامیدنی ممکن است دارای کدورت (Muddiness) ، مواد و جامدات محلول (TDS) و یا آلاینده های میکروبی باشد. تصفیه آب ، عملی ترین فرآیند برای حذف ذرات معلق ، کدورت و ناخالصی های آب است. روش های زیادی برای حذف این آلاینده ها وجود دارد.
تصفیه آب به روش فیلتراسیون ، روشی برای حذف آلاینده هاست که در آن ، جریان آب را از یک محیط متخلخل عبور می دهند. تمامی آب های سطحی و منابع وابسته به آن ، می بایست با روش فیلتراسیون حذف شوند. فیلتراسیون یکی از موثر ترین روش ها برای زلال و شفاف کردن آب نیز هست.
روش های تصفیه آب ، به دو دسته ساده و پیشرفته طبقه بندی می شوند. در این مقاله روش های ساده توضیح داده خواهد شد.
فن آوری های ساده برای تصفیه آب
انعقاد و ته نشینی
برای حذف ذرات معلق کلوئیدی از آب که باعث کدر شدن آب می شود ، از روش لخته کردن و ته نشینی استفاده می شود. آب را در حوضچه های ته نشینی ذخیره می کنند و مواد شیمیایی خاصی به آب تزریق می کنند که امکان انعقاد ذرات ریز کلوئیدی را فراهم می کند. ذرات بعد از لخته شدن ، ته نشین شده و آب زلال می شود.
تصفیه آب با استفاده از فیلترهای شنی
در این فرآیند که یکی از متداول ترین و ساده ترین روش های تصفیه آب است ، آب خام به آرامی از فیلترهای شنی عبور می کنند. فیلترهای شنی دارای لایه هایی از شن ریز و ماسه نرم هستند که ذرات معلق آب در این لایه ها به دام افتاده و از آب حذف می شوند. در نتیجه این فرایند ، آب زلال و شفاف می شود.
تصفیه آب در چند مرحله ترکیبی
این روش ، مشتمل بر چند مرحله ساده است. این مراحل عبارتند از : حذف آشغال ها به وسیله آشغالگیرها ، لخته سازی و ته نشین کردن ، فیلتراسیون به وسیله فیلترهای شنی ، گندزدایی (معمولا به روش کلر زنی ) و توزیع در شبکه آبرسانی. معمولا از این روش ها در تصفیه خانه های کوچک شهری و روستایی برای تامین آب شرب از آب های سطحی و زیرزمینی استفاده می شود.