ﮐﻠﯿﺎﺗﯽ درﻣﻮرد روشهای شیرین سازی آب

پنج فناوري عمده به منظور زدودن نمک ود?گر مواد جامدغ?رقابل حل از آب وجود داردکه عبارتنداز:
تقط?ر
اسمزمعکوس
الکترود?ال?ز
تبادل ?ون?
نمک زدا?? انجمادي

تقط?ر و انجماد شامل خارج ساختن آب خالص ،به صورت بخار آب و ?ا ?خ ،ازآب شور م?باشد.درفناوريهاي ED,RO ?ک غشا بس?ار ظر?ف باعث جداسازي نمک ها و ام?ح سبک تر و مطلوبتر در ط? عبورآب از ?ک محفظه ش?م?ا?? م? باشد.
بعض? ازفناوريهاي آب ش?ر?نکن ع?وه برجداسازي و خارج سازي نمکها و د?گر مواد جامد غ?ر قابل حل درآب ،موادمعلق ،موادآل?، بعض? از باکتريها و و?روسها را ن?ز ازآب خارج م?سازد. آب شيرين کن دريايي
ا?ن فناوريها به منظور استفاده در مق?اسهاي با? پ?شرفت کرده و تکامل ?افتهاند و حجم بس?ار با??? از آب را تصف?ه م?نما?ند.ول? بعض? از آنها درحجمهاي بس?ارپا??ن و درحد مصارف خانگ? مورد استفاده قرار م?گ?رند.

اکثر راههاي معمول نمک زدا?? آب، شامل فرآ?ندهاي جوشش و تبخ?ر م?باشد.در ?ک دستگاه تقط?ر، آب م?تواند به جوش آ?د و بخار تول?د نما?دکه ازچگالش ا?ن بخار آب خالص تول?د م?گردد.بعض? از دستگاههاي تقط?ر را م? توان به هم متصل نمود و دستگاه? باکارا?? با? ا?جادکرد.
فرآ?ند تبخ?ر مولکولهاي آب م?تواند به وس?له گرم کردن آب شور تا دماي جوش آن و ?ا کمکردن فشاربخار با?ي آب شور سرعت ب?شتري ?ابد.به منظور با?بردن کارا?? فرآ?ند تقط?ر،گرماي ا?جادشده ازمرحله چگالش را براي پ?ش گرم کردن آب تغذ?ه مورداستفاده قرار م?دهندو ?ا براي دوباره گرم کردن آب شور تبخ?رنشده استفاده م?کنند.