تفاوت طراحی وب سایت و توسعه وب سایت

عبارت طراح وب سايت و توسعه دهنده وب سايت در جامعه و در تبليغات بجاي يکديگر استفاده مي شوند. ولي آنها دو چيز متفاوت مي باشند. طراحي شامل آن چيزي مي باشد که بيننده در سايت مي بيند، و توسعه شامل عملکرد سايت مي باشد. اين مقالعه به تفاوتهاي ميان اين دو عبارت مي پردازد.

يک سايت شامل قسمت هاي متفاوتي مي باشد:
شما و طرح – شامل گرافيک، رنگها، منوها و غيره مي باشد.
محتوا – شامل اطلاعات، محصولات، و غيره در سايت مي باشد.
عملکرد – شامل ويژگيهاي تعاملي سايت با کاربر مي باشد که يک وب سايت به کاربران خود ارائه مي دهد که نياز به زير ساختهاي دروني براي ارائه به کاربران مي باشد.
قابل استفاده بودن – عبارت است از ديدن سايت از ديد کاربران، و شامل کيفيت سايت در تعامل کاربران با سايت، منوها و مفيد بودن سايت مي باشد.

شما و طرح

شما و طرح شامل ظاهر کلي سايت مي باشد. طراح وب سايت تصميم مي گيرد از چه رنگها و فونتهايي استفاده شود و صفحات سايت چگونه آرايش داده شوند.

طراح گرافيک بايد حس زيبا شناسي خوبي داشته باشد و دقيقا بداند چه ترکيبي از رنگها و عکسها مناسب پروژه اي است که صاحب سايت مي خواهد به کاربران سايت ارائه دهد.

محتوا

مطالب، تمامي متوني مي باشند که در يک سايت يافت مي شوند و شامل کليه مطالبي مي باشند که مي بايست در سايت قرار گيرند (از خط مشي سايت تا صفحات فروش محصولات). در مواردي شما نياز به شخصي داريد تا مطالب سايت تان را تاليف کند.

عملکرد

عملکرد، شامل همه ويژگيهاي تعاملي سايت و همچنين انيميشن ها مي باشد. مخلص کلام آن است که برنامه نويسان با بهره گيري از زبانهاي مختلف برنامه نويسي تحت وب که از وب سرور پشتيباني مي کنند، کليه ويژگيهاي تعاملي سايت را طراحي مي کنند.

از فلش مي توان براي متحرک سازي تصاوير استفاده کرد. Perl، PHP و جاوا زبانهاي برنامه نويسي هستند که در وب سرور استفاده مي شوند تا صفحاتي با ديناميک پيچيده بوجود آيند. اين صفحات مي توانند مستقل از يکديگر کار کنند ولي همه آنها از يک ديتابيس استفاده مي کنند تا همه نيازهايي که کاربران از سايت انتظار دارند برآورده شود.

از جاوا اسکريپت براي خلق افکتهاي جالب در مرورگرها استفاده مي شود نظير عوض شدن عکسها وقتي موس را روي آنها حرکت مي دهيد، يا تغيير رنگ لينکها، و غيره. جاوا اسکريپت بر روي مرورگر کابران اجرا خواهد شد و بر روي وب سرورها اجرا نمي شود.

عملکردهاي ديگر يک وب سايت، مي تواند شامل نرم افزارهايي باشند که کاربران با آنها کار خواهند کرد نظير فرم ها، مديريت محتوا (در وبلاگها) و برنامه هاي مديريتي ديگر که اين امکان را براي کساني که با برنامه نويسي آشنايي ندارند فراهم مي کند تا داده هاي وب سايت را مديريت نمايند.

تمامي اين برنامه ها مي بايست از زبان HTML پشتيباني کنند تا بتوانند در يک صفحه اينترنتي استفاده شوند.

قابل استفاده بودن

قابليت استفاده يک وب سايت، قابليتهايي مي باشد که از ديد کاربران آن سايت قابل مشاهده مي باشد و اکثرا شامل موارد آزمايشي مي باشند نظير:
آيا ظاهر سايت واقعا تصويري که مي بايست نشان داده شود را نشان مي دهد؟
آيا منوهاي سايت کاربر پسند مي باشند؟
آيا منوهاي سايت کاربران را به صفحاتي که صاحب سايت درخواست کرده بود، هدايت مي کنند؟
آيا سايت سريع بارگذاري مي شود؟
آيا برنامه هاي سايت بدرستي کار مي کنند؟