ﺷﯿﺮﯾﻦ ﮐﺮدن آب درﯾﺎ به روش ﺗﻘﻄﯿﺮ

اکثر راههاي معمول نمک زدا?? آب شامل فرآ?ندهاي جوشش و تبخ?ر م?باشد،در ?ک دستگاه تقط?رآب به جوش م? آ?د و بخارتول?د م?نما?دکه از چگالش ا?ن بخار آب خالص تول?د م? شود.

تقط?رآب هنوز بهتر?ن و مرسوم تر?ن روش ش?ر?نسازي آب در?ا است.درا?ن فرآ?ند از تبخ?رآب شور و چگالش آب به آب خالص م?رس?م، با ا?ن تکنولوژي غشا به خاطر اطم?نان ب?شتر و مصرف انرژي کمتر به طورگستردهاي ط? 10سال اخ?رگسترش ?افته است.فرآ?ندهاي خالص سازي آب به روش تقط?ر نسبت به فرآ?ندهاي غشا?? داراي ک?ف?ت با?تري است. آب شيرين کن دريايي
فرآ?ندهاي تقط?ر هنوز سهم بزرگ? درصنعت ش?ر?ن کردن آب در?اداراست.
روش تقط?رموقع? به صرفه است که بخار با انرژي حرارت? پا??ن به عنوان منبع اصل? انرژي در دسترس باشد، بنابرا?ن روشهاي حرارت? درکشورهاي که کوپل?نگ باا?ستگاههاي قدرت ممکن ن?ست،کمتراستفاده م?شود.ازطرف د?گر بزرگتر?ن پلنتهاي آب ش?ر?ن درکشورهاي شبه جز?ره عرب و ?ا جاها?? که تول?د همزمان توان وآب دارند، برپا?ه تقط?راست.

د??ل? که هنوزروش تقط?ربهتر?ن انتخاب براي ش?ر?ن سازي آب در?ا به خصوص درا?ستگاههاي قدرت م? باشدبه شرح ز?راست:
فرآ?ندهاي تقط?ر، آب با ک?ف?ت با? تول?د م? کنند (با باق?مانده نمک (1-2ppm و به شوري آب در?ا بستگ? ندارند در صورت? که فرآ?ندهاي غشا?? کام? به ذرات جامد حل شده و ترک?ب آب در?ا بستگ? دارند و آب با ک?ف?ت پا??نتر تول?د م?کنند.

انرژي مصرف? در واحدهاي تقط?ر آب در?ا،حرارت ورودي به وس?له بخار با سطح حرارت? پا??ن است که معمو?ً به ارزان? درا?ستگاههاي توان حرارت و در خروج? تورب?نهاي بخار قابل دسترس است.

ش?ر?ن سازي به روش تقط?ر نسبت به نوع غشا?? کمتربه ک?ف?ت آب در?ا حساس?ت دارنددرحال? که پ?ش تصف?ه آب در?ا درمورد نوع غشا?? حتما با?د صورت گ?رد.
هزينه هاي عملياتي و تعمير و نگه داري با وجود يک نيروگاه حرارتي ، به طور عمومي براي تقطير پايين تر از واحد هاي غشايي است.